Erdők Hete a Budakeszi Vadasparkban

 Az Erdők hetén a Budakeszi Vadaspark programjainak segítségével mindent megtudhattok a bennünket körülölelő erdőről, a kicsiny magoncokról, a faóriásokról, az erdőlakó állatokról és a titkokat őrző növényekről. Az ajánlás szerint górcső alá vehettek minden levelet, ágacskát, bogárkát és csigát, olvashattok a nyomokból és meghallgatjátok, mit súg a szél.



A 4 napos programsorozat 2014. szeptember 30. keddtől, október 3. péntekig tart, elsősorban általános iskolásoknak szólóan. A részvevő csoportok, előzetes bejelentkezés alapján, 1 órás interaktív foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek az „ERDŐ” témát járják körbe. A programok minden nap 9-14 óráig indulnak, 1 csoport legfeljebb 3 programon vehet részt.
 A program díja: 500,- Ft/gyermek (a felnőtt kísérők számára ingyenes)
Bejelentkezés: budakeszi.vadaspark@pprt.hu
(Az Erdők Hetén az ingyenes szakvezetések szünetelnek!)

 Választható programok:

1.            Magyarország erdei
Alapvető ismeretek a magyar erdőkről, történetükről. A gyerekek játékos formában kaphatnak választ a következő kérdésekre: Mennyi erdőnk van? Nő, vagy csökken? Milyen fák élnek nálunk? Őshonosság, idegenhonosság fogalma. Kié az erdő?

2.            Erdőgazdálkodás
Avagy, Mit csinál az erdész? A gyerekek leegyszerűsítve, drámajáték formájában megismerkednek az erdőgazdálkodás körfolyamatával, mini kiállítás az erdőgazdálkodás eszközeiről, termékeiről, az erdész munkaeszközéről.

3.            Keresd az eledeled! Erdei ökoszisztéma játékos megismerése
Hallottál már a harkályműhelyről, vagy a güzühordásról? Ha nem, akkor gyere el és ismerd meg az állatok táplálkozásának nyomait és az életben maradásukhoz szükséges feltételeit! Interaktív foglalkozás az erdő életéről, az erdő, mint életközösség működéséről.

4.            Az erdő nagyvadjai
Ismerkedés a hazai erdő nagyvadjaival, őzzel, szarvassal, vaddisznóval, muflonnal, medvével és farkassal. Szakvezetés, melyen testközelből láthatóak, amikkel az erdőben csak elvétve találkozunk össze.

5.            Erdei kisállatok

Találkozás az erdőben csak nagyon ritkán látható, többnyire éjszakai életmódot folytató kisragadozókkal, sünnel, mókussal, pelékkel szakvezetés keretében.


Megjegyzések