2013. szeptember 29., vasárnap

„Ezt tettem nyáron a környezetért!”

Ezt tettem nyáron a környezetért!
Környezetvédelmi gyerek-rajzpályázat alsó tagozatos általános iskolások részére.

A környezetvédelmi rajzpályázat témája:
„Ezt tettem nyáron a környezetért!”

A jelentkező kreatív és tettre kész gyerekek rajzban fogalmazhatják meg, mit tudtak tenni környezetük védelme érdekében a nyáron.
A környezetvédelmi gyerekrajz-pályázaton 6-10 éves, alsó tagozatos általános iskolai tanulók indulhatnak. Egy tanuló csak egy pályamunkát készíthet, amelynek A4 méretűnek kell lennie. A pályaművek hátoldalán nyomtatott betűkkel, jól olvashatóan, fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét, születési idejét, postacímét és a szülő vagy gondviselő e-mail címét, továbbá a felkészítője (tanára) nevét.
A környezetvédelmi rajzpályázat célja a környezeti nevelés és a környezetvédelmi felelősségvállalás elősegítése, az egyén felelősségének tudatosítása, környezettudatos gondolkodásra való nevelés.
A pályázat alkotni vágyó és kreatív gyerekeknek ad lehetőséget, akik bizonyíthatják, hogy ők is tudtak tenni a környezetük megóvásáért a nyáron.

A rajzpályázat beadási határideje: 2013. október 17.
A környezetvédelmi témájú gyerekrajzokat a 1157 Budapest, Páskom park 5. 7/45. címre kell postán feladni.

A környezetvédelmi rajzpályázat részletei az alábbi linken olvashatók:

A beadás után zsűri választja ki a legjobb alkotásokat három kategóriában: a legkreatívabb, a legszebb kidolgozású és a környezetért legtöbbet tevő alkotás kerül díjazásra. A nyertesek jutalma egy-egy érdekes környezetvédelmi témájú könyvajándék, valamint a legjobb alkotások a kornyezeti-hatasvizsgalat.hu oldalára is felkerülnek.
Eredményhirdetés a FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP alkalmából 2013. október 21-én lesz.

Remélem, hogy a gyerek-rajzpályázat hozzájárulhat a felnövekvő generációk környezeti neveléséhez. A Földünkért Világnap megfelelő alkalom arra, hogy elgondolkodjunk azon, vajon a hétköznapi életünk során mit tehetünk a bolygónk védelme érdekében.


„Utasok nincsenek a Föld nevű űrhajón - mindannyian a legénységhez tartozunk.”
Marshall McLuhan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése