Lásd az erdőben a fát! :)

Egy igazi "sasoló" nemcsak élvezi az őszi erdő színvarázsát, hanem "látja" is a fákat! A színek ugyanis árulkodnak! Amellett, hogy megcsodáljuk a gyönyörű kilátást valahonnan, 



ha ismerjük a festőművész Természetet, nagyjából meg tudjuk mondani azt is, hogy milyen fák öltöztek pompába a távoli hegyoldalban.
Íme egy kis szín és forma útmutató:)

Sárga: Legelőször a juharfélék lombja változik napsárgává, méghozzá nem lassan fokozatosan, hanem szinte varázslatra egyik napról a másikra! Élő festményt láthattok ilyenkor, ki dönthetné el, hogy mikor szebb: ha kék ég ragyog mögötte vagy ha szürke fátyol emeli ki a színeit...

Korai juhar levelek
Piros: Sok sok árnyalattal a rózsástól a rézvörösig, a narancsostól a bordóig kápráztat el minket ez a szín az erdőben, kik azok akik képviselik? Például:

rózsaszín árnyalattal a bibircses kecskerágó bokrok

narancspirosban a vadcseresznyefák

rezesbordóban a barkóca berkenye levelei
Barna: A tölgyfajok öltöznek távolról nézve egyszerű barnába, de közelebbről szemügyre véve a leveleket, zöld, sárga, barna foltok, levélér minták teszik olyan változatossá és széppé őket, hogy igencsak bajban lennénk, ha a legszebb levélnek járó díjat kéne kiosztanunk a fáknak :).

Kocsányos tölgy őszi ruhája
Bevezetésnek az erdei a szín és forma ABC-be egyelőre talán elég ennyi is! Ha kedvetek van tovább betűzni az őszi erdő könyvét, írjatok!  
Folyt. köv! :)

Megjegyzések