2014. szeptember 30., kedd

Sasoló ajánlásban Legyen október 10-e a Komposztálás Ünnepnapj

 - Felhívás óvodás csoportok és iskolás osztályok számára –

A Humusz Szövetség Idén is sok szeretettel vár minden érdeklődő óvodás és iskolás csoportot (csapatonként legfeljebb 20 főt), hogy ünnepeljék velük a Komposztálás napját, és teljék az október hónap a komposztálás jegyében. Pedagógusok és tanítványaik az ország egész területéről bekapcsolódhatnak!

Miért érdemes megemlékezni erről a jeles tevékenységről?

Mert aki komposztál, az:
- csökkenti a háztartási hulladék mennyiségét,
- kiváló minőségű virágföldet készít,
- rendszeres testmozgást végez, egészséges életet él,
- saját környezetével - öntevékeny módon - harmóniára törekszik.

Ti hogyan ünneplitek a komposztálás napját?

A Humusz keresi azokat a kreatív megoldásokat, amelyek a csoportok és osztályok aktív részvételével mutatják be a komposztálást, mint gyakorlati és szemléletformáló tevékenységet. A korábbi években is rengeteg jó gyakorlattal találkoztak már, így tájékozódás és ötletgyűjtés céljából ajánlják honlapuk (http://humusz.hu/komposztalj/komposztos-otletek) böngészését.

A csatlakozókat kérik, hogy mindenképpen adjanak magukról előzetes tájékoztatást az online regisztrációs lap kitöltésével október 10-éig! A komposztálást népszerűsítő tevékenységeket, eseményeket még az októberi hónap folyamán el kell végezni, majd az ezekről készült beszámolók alapján kerül sor az elbírálásra. A beszámolókat az oktatas@humusz.hu e-mail címre várják, november 14-éig. A beszámolók tartalmazzanak egy 1-2 oldalas írásos dokumentumot, valamint külön csatolmányként várjuk az események során készült fényképeket (3-7 db, jó minőségű, .jpg formátumú kép). Kérik, hogy a beszámolók küldésekor tüntessék föl az e-mailben az intézmény nevét, a felkészítő pedagógust és a pályázó osztályt/csoportot is. Az eredményhirdetésre december 5-én kerül sor.

Kategóriánként (óvoda és iskola) a három legötletesebb, az eseményt jól bemutató beszámolót beküldő csoport és osztály szemléletformáló ajándékcsomagot (pl. újrapapír termékek, komposztos matricák, kiadványok) kap.


Látogasd tehát meg a komposztalj.hu honlapot, és légy aktív!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése