Szórakozz és segíts! - Hétvége MME programokkal

Családi nap a Jókai-kertben – Földbe zárt kincseink
Az idei Családi naphoz a házigazda szervezeteken kívül (Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Petőfi Irodalmi Múzeum) csatlakoztak a témakörhöz illeszkedő szervezetek programjaikkal, mint a Földművelésügyi Minisztérium a Vadonleső programjával, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság „A veszélyeztetett parlagi sas és a kerecsensólyom populációk zsákmánybázisának biztosítása a Kárpát-medencében” című projekt bemutatásával, és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság az interaktív meséivel.
Folyamatos programok (2015. szeptember 19. szombat 10.00-17.00)
Regisztráció a bejáratnál (a rendezvény ingyenes)
Programok részletesen:
http://www.mme.hu/csaladi-nap-jokai-kertben-foldbe-zart-kin…
Kamaraerdei vizes élőhely megtisztítása
A Kamaraerdő melletti, értékes vizes élőhely (Kőérberek) rendbetételére szemétszedési akciót szervez a MME Budapesti Helyi Csoportja, együttműködésben az Erdőmentőkkel.
A terület madárvilága gazdag, budapesti viszonylatban ritkán szem elé kerülő partimadarak is gyakran megpihennek itt a tavaszi és őszi vonulási időszakban, nekik szeretnénk segíteni.
Találkozó: szeptember 20( vasárnap!), 10 óra, 41-es villamos Fülőke utcai megállója
A szemétszedéshez kesztyűket, zacskókat a FKF Zrt biztosít számunkra, a szemét elszállítása konténerrel megoldott, a helyi önkormányzat jóvoltából. A szárazföldi szemétszedés mellett megkíséreljük az iszappadok rendbetételét is, így aki teheti, hónaljcsizmát valamint szemétdarabok vízből való kihorgászására alkalmas eszközt hozhat magával.
További információ:
Lovranits Júlia 0620/ 391 33 27 julia.lovranits@gmail.com
Mindenkit szeretettel várunk!

Megjegyzések