Programajánlók hétvégére az MME jóvoltából kicsiknek és nagyoknak :)

smile hangulatjel
Kirándulások:
Időpont: november 14. -szombat, Dinnyés
Találkozó: Dinnyési vasútállomás 8.00 (7.10-kor indul vonat a Déli pu-ról)
Program: Vadlibavonulás a Dinnyési-Fertőn, a Madárdal tanösvény megtekintése
Túravezető: Laposa Dávid, Lendvai Csaba, Kincses László.
A túra során elsősorban vízimadarakkal, valamint különböző ragadozómadarakkal (pl. vándorsólyom) találkozhatunk, amelyek az tavaszi madárvonulás során felkeresik a természetvédelmi szempontból igen jelentős vizes élőhelyet. A vadludak mellett egyéb fajokkal is találkozhatunk, például vöcsök- és récefélékkel. A túrára érdemes bakanccsal készülni mert a tanösvényen lehetnek nedves, tocsogós részek. A túra hossza 5-7 km.
Visszaérkezés Budapestre egyénileg.
Időpont: november 15. -vasárnap, Merzse-mocsár
A XVII. kerületi Merzse-mocsár Természetvédelmi Területen egy új madármegfigyelő toronyles épült.
Egyesületünk Budapesti Helyi Csoportja ehhez kapcsolódóan lesavató túrát szervez 2015. november 15-re, vasárnapra, melynek keretében bejárjuk a területen létesült és 2015-ben teljesen felújított Merzse-mocsár tanösvény jelentős részét is. A kirándulás során útba ejtjük a védett terület határán létesített új madáretető helyszínét is, ahol madárgyűrűzési bemutatóval kedveskedünk az érdeklődőknek.
A találkozó helyszíne november 15-én, 9:30 és 9:45 között lesz Rákoskert vasútállomásnál, az állomásépület bal (DK-i) oldalán lévő parkolóban, innen indulunk a kb. 4 kilométeres, kényelmes sétánkra. Az esők miatt a biztonság kedvéért mindenki készüljön zárt lábbelivel.
Fürge ürgék és kedves barátaik
Természetvédelmi kavalkád a múzeumban. A Vadonleső Program, a Magyar Természettudományi Múzeum, a „Raptorsprey” LIFE Program valamint hazánk nemzeti parkjai a „2015. Év Emlőse az ürge” programsorozat zárásaként sok szeretettel várják Önt és kedves családját.a Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokéba (1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.), 2015. november 14-15-én.
További információ: http://www.mme.hu/furge-urgek-es-kedves-barataik

Megjegyzések