Békamentő – Gólyaváró Családi Nap


2016. március 19.
Helyszín:             Farmos
Ha március, akkor farmosi békamentés! A sokéves múltra visszatekintő programsorozathoz kapcsolódva idén rendezzük meg második alkalommal családi napunkat, ahol a gyerekek és a játékos kedvű felnőttek is izgalmas programokon vehetnek részt!
Állomásról állomásra járva természetismereti vetélkedőn bővíthetik tudásukat. A nap folyamán madárgyűrűzési, valamint kétéltű- és hüllővédelmi bemutató, vezetett túrák, „csináld magad” madárodú készítés, csónaktúra a mocsárban, gyermek lovagoltatás, állatsimogató és íjászat, természetvédelmi kiadványok, ajándéktárgyak, valamint helyi és Nemzeti Parki Termékek vására színesíti a programot. Programunkon bemutatkoznak a békamentéshez kapcsolódó szervezetek. Ezen a napon lovaskocsis „ingajárat” fog közlekedni a program helyszíne és a Farmos belterületén található Vízparti Élet Háza Természetvédelmi Oktatóközpont között, ahol az akváriumokkal, diorámákkal színesített kiállítás kedvezményesen tekinthető meg.
Egész napos rendezvényünkön családok, baráti társaságok, civil csoportok jelentkezését is várjuk. Családi napunk 9 órakor békamentéssel veszi kezdetét,  előzetes jelentkezésüket megköszönjük! (bejelentkezés: Németh András, +36 30 236 8351, +36 30 236 8351, nemeth.andras@dinpig.hu)
11.00-12.30 rövid túra a Kékbegy tanösvényen (2 km, vezeti: Németh András)
12.30-15.30 hosszú túra a Nagy-nádas felé (5 km, vezeti: Kepes Zsolt)
Indulás: DINPI stand
11.00-13.00 és 14.00-16.00 csónakázás
A rendezvényre a belépés ingyenes, de egyes programok a helyszínen megvásárolt támogatójeggyel vehetőek igénybe: gyermek lovagoltatás, íjászat, csónakázás, odúkészítés.
Környezetbarát büfé a helyszínen, hozza magával saját bögréjét!
Közreműködő szervezetek: Farmos Község Önkormányzata, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya és Tápió-vidéki Helyi Csoportja, a Jane Goodall Intézet, a Tápió-vidék Természeti Értékeiért Közalapítvány, valamint a Jászberényi Állat- és Növénykert.

Megközelítés: autóval a 311-es úton; vonatról és buszról leszállás a farmosi vasúti megállóhelynél. A természet megóvása érdekében kérjük, hogy utazásuk során a közösségi közlekedést vegyék igénybe.

Megjegyzések